Circuitmotor DNA voor de straat.

Het 2022 KTM RC-assortiment is geïnspireerd op de hoogste niveaus van motorsport en brengt racefiets-DNA naar de straat.

De KTM RC-line-up heeft een geheel nieuw chassis, drastisch verbeterde ergonomie en elektronica-upgrades, waardoor ze opnieuw READY TO RACE zijn!

KTM RC 390

De topklasse KTM RC 390 is een krachtige Supersport-machine met de nieuwste technologie en styling op basis van de KTM RC16 MotoGP™-racer, waardoor het een competitief en spannend pakket is voor op het circuit en op straat.

KTM RC 125

De KTM RC 125 iseen lichtgewicht sportmotor met hoge specificaties en een opwindende styling, met een sportief rijgedrag en een indrukwekkende vermogensafgifte zonder afbreuk te doen aan de dagelijkse bruikbaarheid en prestaties.

Het direct voor de hand liggende verschil tussen de nieuwe generatie RC-reeks en de vorige, is het op de GP geïnspireerde ontwerp met twee geheel nieuwe kleurstellingen per model. Niet alleen cosmetisch, de carrosserie, het subframe en de algehele vorm zijn specifiek afgestemd op verbeterde aerodynamica en rijcomfort.

Het geoptimaliseerde ontwerp voor verbeterde aerodynamica is gemaakt met behulp van CFD-simulaties (Computational Fluid Dynamics), wat ook heeft geresulteerd in een verbeterde warmtebe afvoer.

Bovendien zijn de carrosseriepanelen opnieuw ontworpen om gemakkelijk te kunnen worden verwijderd door het aantal schroeven en bevestigingen te verminderen, wat niet alleen eenvoudiger onderhoud mogelijk maakt, maar ook tijd bespaart in de pits op het circuit.

Voor 2022 is het nieuwe tankontwerp van 13,7 liter rechtstreeks geïnspireerd op de Grand Prix-machines, met een verbeterde gewichtsbalans voor de rijder.

KENMERKEN RC 390
37 Nm Koppel
6 Versnellingen
32 KW Vermogen
13,7L tankcapaciteit
155kg Drooggewicht

ABS: Bosch 9.1MP Two Channel ABS (Supermoto ABS)
Remschijf voor: 320mm
Remschijf achter: 230mm
Ketting: 520 X-Ring
Vering voor: APEX 43
Vering achter: WP APEX – Monoshock

KENMERKEN RC 125
12 Nm Koppel
6 Versnellingen
15 KW Vermogen
13,7 L tankcapaciteit
147 kg Drooggewicht

ABS: Bosch 9.1MP Two Channel ABS (Supermoto ABS)
Remschijf voor: 320mm
Remschijf achter: 230mm
Ketting: 520 X-Ring
Vering voor: APEX 43
Vering achter: WP APEX – Monoshock