The "Super" Scalpel

Nog steeds mes-scherp, maar nu nog krachtiger. 

KTM neemt alles wat we leuk vinden aan de KTM 790 DUKE en haalt er het maximale uit.

Het resultaat, een compromisloze middenklasse naked bike, die zich thuis voelt in de bergen maar ook niet misstaat op het circuit. Meer vermogen, meer koppel, meer alles dan iedere paralleltwin die eerder op de markt is gekomen!

De KTM 890 DUKE R-motor is ontwikkeld op basis van dezelfde paralleltwin die de KTM 790 DUKE aandrijft. Met zijn verhoogde boring en slag, hogere compressie en hoger RPM-limiet, levert de 890 DUKE R een indrukwekkende 121 PK en 99 Nm koppel.

Bij het ontwerpen van de 890 DUKE R heeft KTM een eenvoudige filosofie aangehouden als het gaat om het chassis. De 890 moet lichter zijn met meer stabiliteit en in staat zijn om nóg scherper te kunnen sturen. Mede dankzij minder gewicht en sportievere ergonomie heeft de KTM 890 DUKE R precies dat bereikt en heeft het model ongeveer 3,5 kg bespaard in vergelijking met de KTM 790 DUKE.

De KTM 890 DUKE R wordt aangestuurd door een geavanceerd elektronicapakket. Van een full-colour TFT-scherm met alles wat je in een oogopslag nodig hebt op een eenvoudige manier, tot een overvloed aan rijmodi en veiligheidsverbeteringen, het hanteren van de KTM 890 DUKE R is bijna “kinderlijk” eenvoudig. En dat bedoelen we natuurlijk positief, het creëert ruimte om bezig te zijn met zaken die echt belangrijk zijn: deze messcherpe naked tot het uiterste drijven.

v.a. Januari 2020 leverbaar