KTM presenteert de 2023 KTM 890 Adventure R

KTM presenteert de 2023-890 Adventure R, een stijlvolle, krachtige wegenduro. De nieuwe versie is duidelijk geïnspireerd op de KTM 450 Rally, waarvan hij enkele uiterlijke kenmerken en het DNA overneemt.

De nieuwe 890 Adventure R heeft een vernieuwde kuip, bovenbouw, nieuwe brandstoftank en een nieuwe motorbescherming, die allemaal de aerodynamica en ergonomie verbeteren en de wendbaarheid in het ruigste terrein en de bescherming van de rijder vergroten.

Vanuit technisch oogpunt bevestigt de motorfiets zijn solide en toch wendbare chassis dankzij het sterke chroom-molybdeenstalen frame, gecombineerd met de volledig instelbare WP XPLOR-vering. Ook de nieuwe, meer offroad gerichte Mitas Enduro Trail-banden vallen op.

Nieuw tft-kleurenscherm

Het nieuwe 5-inch tft-kleurenscherm met usb-C-aansluiting en Turn-by-turn Plus-navigatie, waarmee de rijder zijn favoriete bestemming kan selecteren uit de laatst bereikte bestemmingen, springt eruit.

Bovendien kan de rijder met een nieuwe oproepfunctie een contact uit de favorietenlijst (die maximaal 10 nummers kan bevatten) bellen, of een van de laatste 10 gebelde nummers kiezen.

Verbeterde elektronica

Ook het elektronicapakket is verbeterd. De elektronische regeleenheid van de nieuwe generatie ABS kan gebruik maken van de gegevens van de 6D-sensor (die voortdurend informatie verschaft over hellingshoek, snelheid en algemeen gedrag van de motorfiets).

Buiten de gebaande paden kunnen rijders vertrouwen op Offroad ABS als integrale functie van de Offroad-modus of de Rally-modus (optioneel), zonder dat zij Offroad ABS apart hoeven te selecteren.

Specificaties

Motortype: 2-cilinder, 4-takt, parallel twin
Cilinderinhoud: 889
Max vermogen: 77 KW – 105 PK
Boring x slag (mm): 90.7 x 68,8
Koeling: Vloeistofgekoeld
Ontsteking: ECU
Versnellingen: 6
Koppeling: PASC™ anti-hopping-clutch, mechanisch bediend

Voorremschijf diameter: 320 mm
Achterremschijf diameter: 260 mm
Ketting: 520 X-Ring
Frame: Chroom-molybdeen-stalen frame met de motor als gespannen element, gepoedercoat
Voorophanging: WP XPLOR-USD, Ø 48 mm
Achterwielophanging: WP Xplor PDS schokdemper
Stuurhoek 63,7 °

De KTM 890 Adventure R is begin 2023 verkrijgbaar