De meest extreme enduro-motorfiets op de markt

De relatie van KTM met de wereldberoemde Red Bull Erzbergrodeo dateert al van enkele decennia geleden. Deze lange en succesvolle geschiedenis gaat terug tot de start van het evenement in 1995, met KTM-motorrijders die sindsdien maar liefst 16 overwinningen op hun naam wisten te schrijven. Om de vele reeds behaalde racesuccessen te vieren en met een scherp oog op toekomstige overwinningen, introduceert KTM met trots de KTM 300 EXC TPI ERZBERGRODEO voor 2022 als een speciaal eerbetoon aan het iconische evenement.

De KTM 300 EXC TPI ERZBERGRODEO is gebaseerd op de 2022 editie van de uiterst succesvolle KTM 300 EXC TPI met brandstofinjectie. Met een aantal op de racerij geïnspireerde upgrades wordt het READY TO RACE-vermogen nog verder vergroot. De KTM 300 EXC TPI ERZBERGRODEO is speciaal ontwikkeld voor het zwaarste offroad-terrein ter wereld, waarbij rekening is gehouden met de feedback van topmotorrijders uit de extreme enduro.

Speciaal en extreem

De KTM 300 EXC TPI ERZBERGRODEO voor 2022 is uitgerust met een lange lijst speciale beschermingsonderdelen, waaronder gesloten handbeschermers, koppeling slave-cilinder bescherming, een robuuste carterbeschermplaat, remschijfbeschermers en een radiatorbescherming en is ontwikkeld om bestand te zijn tegen de meest extreme scenario’s.

Meer extra’s

De KTM 300 EXC TPI ERZBERGRODEO voor 2022 wordt bovendien met nog meer extra’s geleverd, zoals factory-wielen met geanodiseerde oranje naven, enduro-specifieke trekriemen, een radiatorventilator, een mapping-selectieschakelaar, CNC-gefreesde drievoudige kroonplaten, een stugger factory-zadel en een speciale framecoating in oranje, voor dat beetje extra race-allure.

2022 KTM 300 EXC TPI ERZBERGRODEO – RACE-GERICHTE KENMERKEN

// Speciaal Red Bull Erzbergrodeo design
// Frame-afwerking in race-oranje gecoat
// Factory-wielen met geanodiseerde naven
// METZELER 6 DAYS EXTREME zachte-banden-set
// Gesloten, robuuste handbeschermers
// Radiatorventilator en radiatorbeschermers
// CNC-gefreesde kroonplaten

// Factory-zadel en lichtgewicht carterbeschermplaat
// Beugelbescherming kettinggeleider
// SUPERSPROX STEALTH-achtertandwiel
// Bescherming slave-cilinder koppeling en oranje olieplug
// Trekriem voor en achter
// Voorremschijfbeschermer
// Massieve achterschijf en schijfbescherming
// Veiligheidskabel achterrem
// Mapping-selectieschakelaar