De ultieme High-Performance adventure motor

Dit is de nieuwe KTM 1290 Super Adventure S. Een allround motorfiets: geschikt voor wilde ritten, avontuurlijke reizen of voor een simpele funrit. Aan kracht geen gebrek, want de machine levert 160 pk.

Opnieuw ontworpen ergonomie

Met het oog op betere rijeigenschappen is het chassis van de KTM 1290 Super Adventure S aangepast om de gewichtsverdeling en wendbaarheid te verbeteren. Om een scherpere bochtenervaring te geven, is de stuurkop 15 mm naar achter geschoven en is het voorste deel van de motor verplaatst. Bovendien draagt de langere opengewerkte swingarm bij aan een stabieler gevoel bij acceleratie. Het subframe is aangepast voor een lagere zadelhoogte, zonder daarbij in te leveren op duurzaamheid of gemak.

Technologische rijdersondersteuning

Rijmodi

Om de motor zowel te personaliseren als aanpasbaar te maken aan een breed spectrum aan situaties is hij uitgerust met de vier rijmodi RAIN, STREET, SPORT en OFFROAD naast een optioneel (verbeterde) RALLY modus. Om je bovendien op je gemak naar je eindbestemming te brengen is de motor voorzien van adaptive cruise control. Dit systeem op basis van radar past automatisch de veilige afstand tot opkomend verkeer aan op basis van vijf niveaus die zijn af te stellen met de vernieuwde stuurschakelaars.

Verbeterd dashboard

De rijervaring is nog verder verbeterd dankzij het gloednieuwe 7” TFT-scherm aangesloten op de nieuwe Connectivity Unit voor draadloze verbinding met een smartphone. Dit grotere scherm heeft bovendien een sneller en praktischer menusysteem naast fraaie, overzichtelijke infographics voor alle nodige motor- en ritinformatie. Onder het dashboard vind je bovendien een herontworpen opslagplaats met een USB-oplaadport. Het dashboard is gemakkelijk aan te sturen met schakelaars aan beide zijden van het stuur. Een extra set knpoppen bieden snelkoppelingen en in te stellen favoriete voor directe toegang tot de belangrijkste intstellingen. Zo houdt de bestuurder nog meer aandacht voor de weg over.

Traction Control & ABS

KTM voorzag de motor van nog een groot aantal andere ondersteuningen voor de rijder. Zo is de 1290 SUPER ADVENTURE S voorzien van leunhoekafhankelijke Motorcycle Traction Control voorzien van twee afzonderlijke controllers, één voor wielslippen en een andere voor de leunhoek, elk met eigen data en strategieën. De systemen voor bochten-ABS en offroad-ABS maken deel uit van de nieuwe Bosch Motorcycle Stability Control, maar Motor Slip Regulation is optioneel.

Specificaties
Motortype: 2-cylinder, 4-stroke, V 75°
Motorinhoud: 1301cc
Boring x slag: 108 x 71 mm
Vermogen: 118 kW (160 pk) @ 9,000 rpm
Koppel: 138Nm @6,500 rpm
Transmissie: 6
Koppeling: PASC slipper clutch, hydraulisch
Verbruik: 5,7 l/100 km
Traction control: MTC (hellingshoekgevoelig, 4 modi, uitschakelbaar)
Cruise Control: Radar based Adaptive Cruise control

 

Nu beschikbaar bij Motorcenter Venlo

Frame: Chromoly stalen buizenframe & Aluminium subframe
Schokdemper voor: WP SAT (semi-active technology) Upside-Down Ø 48 mm
Schokdemper achter: WP SAT (semi-active technology)
Veerweg voor / achter: 200 / 200 mm
Remmen voor: 2 × Brembo 4-piston, radially mounted caliper, brake disc Ø 320 mm
Remmen achter: Brembo 2-piston, fixed caliper, brake disc Ø 267 mm
ABS: Bosch 10.3ME Combined-ABS (incl. Cornering-ABS en offroad-modus, uitschakelbaar)
Wielbasis: 1,557 ± 15 mm
Bodemvrijheid: 223 mm
Zithoogte: 849 / 869 mm
Tankinhoud: 23 liter (5 liter reserve)
Droog gewicht: 220 kilogram