Een limited edition circuitmotor op basis 890 Duke.

De KTM RC 8C is ontwikkeld op het racecircuit voor het racecircuit en combineert onze beproefde LC8c-motor met een op maat gemaakt chassis en  hoogwaardige componenten om een machine te produceren die zo dicht mogelijk bij een fabrieksmotor komt !

De KTM RC 8C is ontwikkeld en gebouwd in samenwerking met Krämer Motorcycles, rond een compromisloos, met de hand gebouwd racechassis met een 100% circuitgerichte doelstelling. Met het ene oog op alle prestaties en het andere op bruikbaarheid, is deze machine van 140 kg echt ongeëvenaard.

Speciaal, hand gebouwd en extreem gelimiteerd

KTM Geeft aan slechts 100 stuks van de RC8C te maken.

De KTM RC 8C maakt gebruik van een lichtgewicht en ultracompacte 128 pk, 889 cc LC8c, DOHC, 8 kleppen parallel twin genesteld in een speciaal 25CrMo4 stalen buisframe, en is een bijna 1:1-krachtpatser ontwikkeld voor hoge prestaties met een focus op koppel.

Het gebruik van een productiemotor zorgt voor eenvoudig onderhoud, terwijl de carrosserie is ontworpen om snel en eenvoudig te worden vervangen in het geval van een crash. Een speciale race-uitlaat met Akrapovič titanium demper en luchtbox en race-luchtfilter maken het pakket compleet.

KTM RC 8C RACE TRACK EXPERIENCE

Naast het bezit van een exclusieve KTM RC 8C, krijgen 25 gelukkige klanten de mogelijkheid om van 7 tot 9 oktober 2021 deel te nemen aan een privé KTM RC 8C-racebaanervaring op Circuito de Jerez.

Deze 25 coureurs kunnen ook opscheppen dat ze de eerste 25 KTM RC 8C’s van de 100 hebben, die zullen worden geproduceerd. KTM zorgt voor het transport van de KTM RC 8C van elke klant naar Circuito de Jerez en zorgt er ook voor dat deze na het evenement bij de geselecteerde geautoriseerde KTM-dealer terechtkomt.

Dit once in a lifetime evenement omvat een gedetailleerde overdrachtservaring, persoonlijke circuitconfiguratie door WP Suspension-racetechnici, diner met meet & greet en een exclusieve circuitdagervaring met Mika Kallio en Dani Pedrosa van Red Bull KTM Factory Racing.

2022 KTM RC8C – RACE-GERICHTE KENMERKEN

// TORQUE 101 Nm
// TRANSMISSION 6-speed
// COOLING Liquid cooled
// POWER IN KW 94 kW
// CLUTCH PASC™ antihopping clutch, mechanically operated
// DESIGN 2-cylinder, 4-stroke, parallel twin

// TANK CAPACITY  16 l.
// FRONT BRAKE 2 x Brembo Stylema Monobloc four piston, radially mounted caliper
// FRONT BRAKE DISC DIAMETER 290 mm
// REAR BRAKE Brembo twin-piston floating calliper, brake disc
// REAR BRAKE DISC DIAMETER 230 mm
// CHAIN 520
// FRONT SUSPENSION WPXACTPRO7543
// REAR SUSPENSION WPAPEXPRO7746
// SEAT HEIGHT 820 mm

Beschikbaar vanaf €35.300,-

Via KTM.com

 

Uitverkocht